Persoonlijk Verhaal

Ik ben Richard van den Akker, geboren in Veldhoven. Op jonge leeftijd kreeg ik flinke onderrug klachten. Via de huisarts ben ik een traject in gegaan wat begon met medicijnen (spierverslappers) innemen. Hier kwam fysiotherapie bij kijken en later heb ik chiropractie geprobeerd.

Toen ik stopte met de medicijnen kon ik niet meer bukken. Op mijn verzoek heb ik foto’s laten maken in het ziekenhuis waarop te zien was dat ik een hernia had op l5, s1 ter hoogte van de ischias zenuw. Na enige tijd kon ik geen 5 minuten meer staan, zitten of lopen en moest dit steeds afwisselen. De neurologe adviseerde me een spuit te laten zetten. Na deze spuit liep ik een tijdje moeilijk en kwam niet meer goed vooruit.

Nu kwam ik bij de laatste stap aan en dat was een operatie. Hier had ik grote angst voor. Een kennis adviseerde me Guasha Therapie te proberen, en vertelde me over de eerder geboekte resultaten. Hoewel ik erg sceptisch was na alle behandelingen die ik al had gehad, ben ik destijds met Guasha therapie begonnen. Na 3 behandelingen had ik minder pijn en bij de 5e behandeling had ik geen uitstraling meer in mijn been.

Toen mijn pijn over was heb ik de afspraak voor de operatie afgezegd. Tot op de dag van vandaag ben ik mijn Guasha therapeute daar nog steeds erg dankbaar voor.

De therapie heeft mij het inzicht gegeven dat je fysieke lichaam en je geest nauw met elkaar samen hangen. Toen mijn fysieke klachten heelden, revitaliseerde mijn psyche ook mee. Hierdoor heb ik verdriet uit mijn verleden kunnen verwerken.

In de tijd daarna heb ik veel mensen bij de Guasha therapeut aangebracht met verschillende klachten. Klachten zoals hernia, reuma, darmklachten, depressie, burn-out, eetstoornis, nek- en schouderklachten. Zij hadden goede verbetering van hun klachten.

Deze mooie resultaten hebben ervoor gezorgd dat ik zelf de opleiding Santai Guasha therapeut ben gaan volgen in Geldrop. Hier heb ik mijn diploma behaald. Op dit moment behandel ik mensen voor diverse klachten, in vrijwel alle gevallen met goed resultaat.